Vincent Aloema onverwacht overleden

We kregen vandaag het droeve bericht dat Vincent Aloema plots overleden is.
Vincent is een van de spilfiguren geweest in de samenwerking tussen Koksijde en Suriname.
Hij was nu reeds enkele jaren met pensioen maar kende een actieve loopbaan als adjunct-districtsecretaris voor het district Marowijne met standplaats Galibi; dorp waar hij ook geboren en getogen was.
Op 22 augustus is Vincent helemaal onverwacht overleden in Frans-Guyana na een kort ziekbed.
Hij werd 68 jaar.
Dinsdag 31 augustus vind de begrafenis plaats in Galibi.

Het veel te vroeg heengaan van een levenslustige en zorgzame Vincent treft niet alleen zijn familie zeer diep, maar met hem verliest de ganse gemeenschap van Galibi ook een voorvechter op vele vlakken.
Wij hebben het geluk gehad om met Vincent in de voorbije jaren te kunnen samenwerken.
Vincent zullen we blijven herinneren als de man die met een bijzondere mix van diplomatie, volhardendheid, enthousiasme en humor de projecten waar we samen in betrokken waren, kon helpen realiseren.

Vincent Aloema is thuis. Op dinsdag 31 augustus zal hij begraven worden op de begraafplaats van Galibi (Christiaankondre en Langamankondre). Dorpshoofd Richardo Pané, van Christiaankondre is opgelucht. Hij heeft zich volledig ingezet om deze grote zoon van Galibi, die een week geleden in Frans Guyana overleed, terug te halen naar huis zodat de gemeenschap hem, samen met de sjamanen, de laatste eer kan bewijzen.
bron: fb van VIDS

Dinsdag 31 augustus werd Vincent begraven.
Zoals de traditie het wil werd het lichaam opgebaard in een kamp in het dorp en werd er gezongen en gedanst rond de kist.
De voorzangster gaf hierbij het ritme aan met een karawasi.
In de morgen heeft dan de eigenlijke begrafenis plaats gehad.

Dank zij de goede zorgen van Grace Watamaleo konden we er ook voor zorgen dat een gepaste rouwkrans ter plekke kwam als laatste eerbetoon aan Vincent.

De Vereniging van Inheemse Dorpen Suriname (VIDS) publiceerde een pakkend in memoriam van de ‘biesondere’ figuur die Vincent was:
In memoriam Vincent