Galibi viert 30 jaar traditioneel bestuur

De gemeenschap van Galibi herdenkt op 24 april 2022 feestelijk het 30-jarige traditioneel bestuur van Christiaankondre onder leiding van dorpshoofd Richardo Pané. Ook basja Christnelly Aloema- Pungtai heeft dertig jaar als hoofdbasja gediend. Zowel Pané en Aloema-Pungtai heeft een oorkonde ontvangen van respectievelijk de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) en de gemeenschap van Christiaankondre. Pané was 15 jaren voorzitter (1993- 2008) van VIDS.
Het goed opgekomen publiek viert momenteel de mijlpaal met het traditioneel bestuur van Christiaankondre in het gemeenschapshuis van Galibi. De gezellige sfeer wordt verhoogd met sambura muziek.
Bij deze bijzondere activiteit zijn aanwezig vertegenwoordigers van de Organisatie van Samenwerkende Dorpen Para, Wanica en Commewijne (OSIP) Kalina en Lokono in Beneden Marowijne (KLIM), VIDS en Inheemse dorpshoofden van Frans-Guyana. Ook vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) en directeur Loreen Jubitana van het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DDOI) zijn voor deze speciale gebeurtenis afgereisd naar Galibi.