Suri-video

Suriname: het land van melk en honing.
Dit videofragment laat ons genieten van de natuur en de cultuur van Suriname.
Ook Galibi komt in beeld !

KLM maakte enkele promofilmpjes over Suriname; oorspronkelijk bestemd voor het ‘inflight entertainment’ op hun vliegtuigen.
Deel 1

KLM maakte enkele promofilmpjes over Suriname; oorspronkelijk bestemd voor het ‘inflight entertainment’ op hun vliegtuigen.
Deel 2

Ethical traveler

In tijden waarin het heel ‘gewoon’ is om te reizen naar verre landen, realiseren we ons misschien niet altijd dat deze reizen een enorme invloed kunnen hebben op de economie, het milieu, de mensenrechten, de cultuur van de bezochte landen.
De organisatie Ethicaltravel is zo al jaren bezig om volgens welomschreven criteria lijsten op te stellen van bestemmingen waar de globale impact van ‘reizen’ ethisch verantwoord blijven.
Geen enkel land is perfect en zo zal elk land wel een aandachtspunt hebben waar wat kan aan gesleuteld worden in deze context.
Vermeldenswaardig is dat in de ranking 2010 van ‘World’s 10 Best Ethical Destinations’ Suriname vermeld stond!
In alfabetische volgorde waren deze landen: Argentinië, Belize, Chili, Ghana, Litouwen, Namibië, Polen, Seychellen, Zuid-Afrika en SURINAME !
Op de lijsten van de volgende jaren komt Suriname niet meer voor…
Dit heeft voor een groot deel te maken met de perikelen in Suriname rond het erkennen van de collectieve rechten van de Inheemsen.
De inspanningen die Suriname levert op het vlak van biodiversiteit, ecotoerisme en natuurbehoud zijn grote troeven, maar het respecteren van de rechten van Inheemsen is een essentieel punt bij de beoordeling van een bestemming door Ethicaltravel.
Hopelijk komt hierin vlug verandering zodat Suriname weer in de top 10 raakt!

Ligging

Natuur

Bestuur

Bevolking

Reisinfo

Lectuur