Shari schenkt opbrengst benefiet aan vzw Marowijne

Shari VAN LOOY (22 jaar) uit Grobbendonk, was van februari tot mei 2010 in Suriname.

In het kader van haar afstudeerproject aan de Artesis Hogeschool in Antwerpen werkte ze er een muziekproject uit in de Kangoeroe Community School, in Paramaribo. Naar aanleiding van dit project (plus eventuele andere initiatieven die haar pad zouden kruisen), organiseerde de familie van Shari in haar thuisbasis een benefietavond. Met de opbrengst hiervan kon ze de Kangoeroe school voorzien van nieuwe muziekinstrumenten. Op het einde van haar verblijf in Suriname, had ze nog heel wat gesponsorde centjes over.

Bij een toeristisch bezoek aan Galibi, stond Shari versteld van alle initiatieven die in de van de buitenwereld geïsoleerde indianendorpen Christiaankondre en Langamankondre genomen werden. Toen de gids haar vertelde dat deze tot stand kwamen met hulp van de gemeente Koksijde en in het bijzonder in coöperatie met de vzw Marowijne, was haar beslissing snel genomen. Shari wilde graag de overblijvende 855,85€ aan laatste stichting schenken.

Zondag 28 november 2010 kwam Shari, vergezeld van haar familie, dit geld overhandigen aan de vzw Marowijne, in combinatie met een bezoek aan het Nationaal Visserijmuseum. De voltallige vzw was aanwezig op dit bijzonder initiatief waarvoor zij Shari en haar familie zeer erkentelijk zijn.