Surinamedagen op Floriade 2022

Op 1 juli 1863 werd de slavernij formeel afgeschaft na hevig verzet van de tot slaaf gemaakten in Suriname en de toenmalige Nederlandse Antillen. Nederland had ruim 400 jaar (250 jaar slavernij en 150 jaar kolonialisme) het gezag over deze gebieden. Niet voor niets vindt op 1 juli de Nationale Dag van Suriname plaats op Floriade, inclusief de Vlag Ceremonie door Team Scouting Floriade Expo 2022 en het Volkslied van Suriname.

Meer info op de site van Floriade.

Suriname krijgt een Silver Award

Zondag 9 oktober 2022 genoten de laatste bezoekers van de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 met als thema Growing Green Cities. Deze laatste dag werd afgesloten met een slotceremonie voor alle deelnemers.

Tevens werd bekend gemaakt wie een van de 22 Awards mocht in ontvangst nemen.

Suriname valt met hun paviljoen ook in de prijzen in de categorie Indoor Gardens.

Een uittreksel uit het persbericht:

Silver Award Indoor – Suriname – The Greenest Place. Since Ever.

Bij het Suriname Paviljoen wachtte de bezoekers een warm welkom. Want de kas was niet alleen een plek waar je de warme Surinaamse cultuur en liefde voor de natuur kon ervaren, maar ook de ideale omgeving voor een kleine groene jungle. In de verwarmde kas werden bomen, planten, fruit en natuurvriendelijke oplossingen voor de gevolgen van klimaatverandering gepresenteerd.

De volledige lijst van Awards kan U hier vinden