Nieuwe ambassadeur benoemd in Brussel

President Chan Santokhi heeft op 18 januari 2022  Gilbert van Lierop benoemd als nieuwe ambassadeur in België.

De president benadrukte in zijn toespraak de strategische prioriteiten van de verschillende landen in hun relatie met Suriname.
De nieuwe ambassadeur voor België kreeg van de president de prioritaire opdracht om foreign direct investment uit België en de Europese Unie binnen te rijven alsook het begeleiden van het proces binnen de Europese Unie voor Visa Waiver. In België is het hoofdkantoor van de EU wat de derde grootste economie is van de wereld naast China en de Verenigde staten. Het is de bedoeling dat bij de samenwerkingen wordt benadrukt wat Suriname te bieden heeft als business partner en zich internationaal proactief opstelt om niet aan een kant gezet te worden, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Gilbert van Lierop heeft een MBA-degree. Daarnaast behaalde hij een groot aantal certificaten van academische opleidingen.
Hij is lid van ABOP en nam in mei 2019 het voorzitterschap van het congresbestuur van de partij over van Marinus Bee die toen voorzitter van de DNA werd.
Hij zetelt in verschillende raden van bestuur en was ook actief als beleidsadviseur op het Surinaams Ministerie van Buitenlandse Zaken.